Om mig

Det viktigaste i mitt liv är min familj och våra djur. Det är de som gör mitt liv extra bra och jag kan inte tänka mig ett liv utan dem. Varje dag gör de mig glad, lugn, förvånad och ibland blir jag även väldigt trött. Bilder och fotografering är för mig att kunna bevara minnen och kunna se tillbaka på allt som vi gör tillsammans och på hur det var förut. För en sak som blir så uppenbar när man har barn, är att tiden går så fort och att allt förändras.

 

 

Liney är ett smeknamn från mitt namn Caroline. Jag bor i Nyköping och fotograferar i Nyköping, Södertälje och Stockholm. Min drivkraft inom fotografering är skapa bilder som du kan glädjas över år efter år. Det viktigaste är inte bara att ta vackra bilder på Dig och Din gravidmage, Ditt nyfödda barn eller bilder på ditt barns första år, utan mitt fokus ligger på att fånga just dig, ditt barn och just Er personlighet på bilderna.

 

 

 

På min födelsedag hade min farfar sin namnsdag. Detta sammanträffande såg jag som ett tecken på att vår relation var speciell, att vi hörde ihop. Det var inte alltid så lätt för mig att växa upp, men ett väldigt ljust minne är just min farfar Bengt. Jag kan inte minnas att min farfar någonsin klagade, tjatade eller blev arg på mig. Istället fick jag följa med honom överallt när jag var hos min farmor och farfar på somrarna och han vaktade mig när jag skulle bada, vilket var både ofta och länge. Mina syskon lät mig inte vara med och leka och då lekte min farfar med mig istället. Han var också yngsta barnet, så han förstod hur det var för mig som har två äldre syskon. Min farfar dog för många år sedan men han har lämnat stora avtryck hos mig och mitt minne av honom är ljust. Det största avtrycket är hur man kan få en annan person att känna sig både älskad och viktig utan att ens säga något. Varje gång min farfar såg på mig så sken han upp, tänk att min blotta närvaro kunde göra någon så glad. Jag vet även att han skulle vara så stolt över mig om han hade fått levt. Detta vet jag med säkerhet då min farfar var stolt över mig oavsett vad jag gjorde, då det räckte med att det bara var jag. Detta är något som jag är oerhörd tacksam att fått upplevt och det är även något som jag vill sprida vidare. Att genom ett leende, ett vänligt ord och att ge någon tid och tålamod, visa att de är viktiga.

 

 

När jag fotograferar försöker jag alltid att se just den personen. Att ge de tid och vara närvarande. ​​​​​​​

snabb fakta om mig:

1. Tillsammans med min familj bor jag i Nyköping. Min familj består av min sambo Pär Johan, våra två barn; Elicia som är sex år gammal och Enna som är tre år, våra två hundar Ruby och Cleo, vår katt Elsa och barnens två kaniner Lillie och Sussie.

 

2. För att bli specialiserad inom gravidfotografering och nyföddfotografering har jag gått flera workshops och onlineutbildningar inom gravid-, nyfödd-, barn- och porträttfotografering. Allt för att utvecklas och för att skapa de bästa förutsättningarna inför din fotografering. Jag har även studerat en kurs i Berättande fotografi, heltidsstudier vid Hellidens folkhögskola under 2018/2019, för att utvecklas som fotograf.

 

 

4. Fyra stycken av mina bilder fanns under våren 2019 utställda på en fotoutställning på Västergötlands museum i temat Mod och medkänsla. Jag valde att uppmärksamma manifestationen "17 000 liv, 17 000 blommor" för att uppmärksamma människor som riskerar att deporteras till Afghanistan. ​​​​​​​

 

5. 2008 tog jag min gymnasielärarexamen och har sedan dess arbetat som lärare på vuxenutbildning och på gymnasiet. Mina ämnen är svenska, svenska som andraspråk och religion. Just nu arbetar jag deltid som speciallärare på en gymnasieskola i Nyköping.

 

Vill du veta mer om mig eller boka en fotografering så fyll i formuläret nedan. Det går även bra att maila på caroline@lineyphoto.se

 

Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

 

/ Caroline

Kontakta mig

submit

Tack för ditt meddelande!Error submitting form, please try again.